Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Tillbaka!!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 26 Oct, 2010 23:29:42

Jepp, att ta ett "brake" är ju väldigt poppis i dessa tider, så där hade ni mitt. Möten, möten och åter möten, ja, så har det sett ut senaste tiden, men okej, jag ska sluta skylla ifrån mej och säga som det är: jag är lat. Jag, Kent,är lat. Istället för blogga har jag gjort andra saker, ätit glass, kollat på Djurgårn, duschat, petat navelludd, jobbat, vaggat skrikande barn, skjutsat barn till gympa, tittat på hockeyträningar, gosat med bebis, spelat loppspel med barnen, ja, mycket har gått före skrivandet på sistone. Men, nu börjar ju funderingarna komma, hjälp mej, jag måste få svar på följande:

* Var i tvåan står NHC? Fågel, fisk?

* Hur surras det i fotbollstränarfrågorna ute i kommunen, vilka stannar, vilka går?

* Hur går nyförvärvsryktena?

* Var står NIF?

* Hur ofta får ett pojklag i NHC stryk av HA74?

* När ska vinterdäcken på?

* När öppnar nya sportbaren grodan?

* Hur kan kommunen tveka att ta över tennisklubbens tredje bana, om Nässjö TK inte har råd, när JYSK står och knackar på hos klubben och vill ha den till lagerlokal?

* Till nästa år kommer Nässjö FF starta upp verksamhet i Runneryd, i integrationens tecken, hur bra killar och tjejer kommer Nässjö FF kunna ha i framtiden?

* Finns det hopp om man har en jobbarkompis som i senaste matchen i bowlingkorpen hade 82 i en serie? (Jo, ni läste rätt, 82...)

* Vad sa egentligen vår kompis Fadi till kungen?

* Hur mycket har Janne och Uffe vunnit nu när de inte publicerat sina spel?

* Finns det några gamla läsare kvar efter min timeout, och kommer de nya som hittat hit via J-nytt kommentera något? Vad vet J-nytts läsare om nässjöidrotten?

Jag känner mig som avslutningen i ett "Lödder"-avsnitt, ni som har några år på nacken vet vad jag talar om... På söndag kommer helgrapport, basket, hockey, bandy och fotbollsrykten ska avhandlas.

Höll på att glömma, efter en bra artikel om hur mycket energi "skogsvallen 2014" -projektet skulle spara, så var det dag för nästa del i JoPe:s artikelserie "krossa skogsvallen 2014", där man i rubriken kunde läsa: "BANDYHALL ORSAKADE KONKURS" , nästan i alla fall, och man kunde i artikeln läsa att bandyhallen (som jag måste missat att den är byggd) orsakade konkursen helt på egen hand.

Vad blir härnäst i SmT:s serie?

* "Bandyhall orsakade tsunami"

* "Kolera sprids snabbare i bandyhall"

* "Barn slarvar med läxorna p.g.a. bandyhall"

* "Trafikolycka orsakad av att föraren tittade på bandyhall"

Varsågod reportrar, dessa rubriker bjuder jag på, ni kan sno dem rakt av.

Vi avslutar förstås positivt: Just nu på roliga listan:

* Jag har en kompis som träffat kungen.

* Bandyisen är uppe.

* Konstgräsmattan är fortfarande lika grön.

* Min senast födde kan le. Och han gör det när man behöver ett smajl.

* Snart kan man äta marsipan helt legitimt, utan att behöva tryck i sig allt innan man kommer hem från affären.

Rätt eller fel? Kommentera, jag behöver motbevisas!!!!

Gonatt

Kent

Fullt upp!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 06 Oct, 2010 21:49:48

Jepp, så här något sent kommer lite blandade bokstäver igen. Om ni inte har märkt det, så har folk fullt upp! Här på fadis.se har det varit lite stiltje, själv har det varit lite annat som prioriterats före, men, värst är det nog för Fadi själv! Snacka om järn i elden! Dock tycker jag, (och det säger jag utan att fjäska...) att det handlar om kloka saker som integration med mera. Integration förresten, heja det nyinröstade partiet, som under gudstjänsten reste sig och gick när prästen började prata om att alla människor har samma värde... Vad ska man säga?

En kvällstidning har parollen "vi gillar olika", men jag är inte riktigt säker på hur det menas. Vad ska man fokusera på? De som blev inröstade eller de som röstade in dem? Jag vet inta var man ska börja...

Nu till sporten, och vi börjar med...

Hockeydags! Premiär i Höglandsrinken, med ett bättre powerplay från hemmalaget hade skåningarna åkt hem poänglösa. Nu såg jag bara 3:e, TV-fotboll gick faktiskt före (alltid härligt med 3 pinnar i tvillingderbyt), men jag ska försöka se NHC nästa match. Efter att av olika besökare ha fått recension på matchen verkar dock NHC ha ett hungrigt, fartfyllt och spelsuget lag, som dock agerar lite junioraktigt emellanåt, men, det är bara vad jag hört.

...och fortsätter med...

Basketdags! Personligen har basketintresset dalat, jag tycker de tongivande lokala bidragen i laget saknas (jo, jag vet att Heikkinen jr är riktigt bra...) men det drar ändå ner mitt intresse.En orsak till är att det sedan är totalt oviktigt hur det går i matcherna, man kan ju ändå inte gå upp... "Grattis, ni har nu vunnit alla matcher i serien och finalspelet, ni får spela kvar i samma serie nästa år också!!" Känns sådär...

... och vidare med...

Fotboll!

Ni trodde väl inte jag gett upp fotbollen? PÅ lördag klockan 13.00, på konstgräset spelas en match om kvalet till pojkallsvenskan nästa år, jag tror personligen det 94 till 96-gäng NFF ställer på benen kan räcka till att fixa platsen. Troligtvis är det NFF A-lag 2013 ni har möjlighet att se, redan nu, 2010... Missa inte det!!

Det om det,

Vakna nu med kommentarerna, så jag nästa gång finer det lönt att besvara er...

Undantaget, vadå vilken förening är sämst? Vad menas? Och vad säger att vi i NFF är så mycket bättre?

Sist, det finns hopp! Efter ett antal "Hata-bandyhallen-reportage", om påhittade valresultat, eller att man tyckt si och så och på så sätt vunnit personröster, hur dyrt det kan bli i andra kommuner, så har nu ÄNTLIGEN tidningen skrivit något positivt om hallen. Och det var samma, tidigare negativa källa som skrev det! Tack till Lasse på brinell som gjort uträkningen om energi- och ekonomi vinsten om hallen och bandyn, nu finns det hopp... Men har han som skrev, har han gett upp sin kampanj mot en satsning på stadens största ungdomsgård? Den som lever får de.

Gonatt!!

Slutet är nära...

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 27 Sep, 2010 09:25:55

... men inte så drastiskt som det låter. men, det går mot slutet. Många pojk och flicklag spelade sina sista matcher i helgen, och seniorlagen ute i kommunen lika så. Idag blir det inga svar till kommmentarerna, utan istället en återspegling av 2010!Jodå, givetvis med en lista, av värsta Jihde-stuk, direktkopierat från kommersiell tv, här kommer den, nämnligen den kommunala fotbollsgalan 2010:

Vi ska utse ett antal kategorier, och vi startar med... säsongens...

* ... seriesegrare:

Anneberg, Stensjön samt Nässjö FF P-00 M vit

Anneberg och NFF P-00 M vit odiskutabla segrare med en överlägsenhet sällan skådad. Stensjön med de sista resultaten och mål i slutsekunderna (hm, påminner om 2009 lite va?), men har man de marginalerna på sin sida är det ju bara meningen att man ska avancera...)

*... ojämnaste: Solbergas vår och Bodafors höst. Kommentarer överflödiga.

*... felräkning: Forserums "varningskontrollant", det kan ha kostat en kvalplats...

*... förlorare: Malmbäck. Tack och hej. Idag "avslöjades" att tränaren lämnar. Föga förvånande.

*... mest otränade: Kent Karlsson, Solberga GIF B, har en formkurva i stil med tysk-österrikiska backhopparveckan, med skillnaden att det aldrig blir något uppsving för uthoppet... Katastrof!

*... hjälpgubbe: Janne Karlsson. Ena dagen matchcoach i Solberga, nästa dag tränare i Ormaryd, för att sedan följa upp med en träning hos NFF J-17, som senare avslutas med ett pass hos NFF Dam.... för att dagen efter träna P-10... Tack för hjälpen!!

*... korv: Solbergas! Visst är jag partisk, men, hur många ställen har både kokt och grillad?? Precis...

*... blåshål: Skogsvallen. Alltid. Pojk eller flick, dam eller herr... alltid blåsigt.

*... besvikelse: Domarklubben, som lyckas ställa in en viktig dammatch i div4 p.g.a. domarbrist... Uselt!

*... fotbollsplan: Konstgräset!! Denna fantastiska matta, alltid felfri, med perfekta förutsättningar! Hur f-n klarade vi oss innan den fanns?? Konstgräs - alltid oavsett!

*... valfiasko: Det nya sverige. Sverige utan Z, Majstorovic, Bajrami, Safari... Sveriges befolkning stödjer alltså ett parti som har sina grunder i VAM. Hjärtefrågor? Hm... invasionen av Polen? Rastillhörighet? När man läste i SmT om han i Gadderyd som representerade partiet, och i början av artikeln kunde man läsa: "Behövs det verkligen så många pizzerior?" , då undrar man verkligen, hur tänker de som röstar?

*... tränarkritiker: Avgå "Peder/Mattias-trojkan" som i våras var överallt och nu under hösten är ingenstans.

*... matchprogram: NFF-bladet. Allsvensk klass rakt igenom. Junis, Johan P och övriga inblandade, härligt!

*... tränare: Pierre Lindberg. Att laget som höll sig kvar i sexan med ett nödrop nu går rakt igenom femman kan man inte se förbi.

Det finns säkert mer, men för nu får det räcka..... Det blev ett snabbinlägg idag, något sent, men det har varit mycket annat. Och ni, kommentera mera!!

Kent

Brrrr - och valtider...

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 19 Sep, 2010 20:34:05

Nu jäklar, när jag stod på konstgräset tidigare i dag, match med NFF P97 - Huskvarna, så kändes det verkligen... hm, höstigt! Nä, vintrigt! JÄKLAR VAD JAG FRÖS! Det är ju alltid lika trist att konstatera när det vänder... och inte blir det mycket varmare i nässjö ishall, men sekretariatet med värmefläktar tröstade lite i alla fall... Well, kompisar, jag tycker att ni tycker:

"en annan", BSK ville nog inte gå upp... Jag kan se en hösttabell framför mej, där ligger nog inte BSK på övre halvan. Det kan ju bli kval som 3:a, men BSK:s formkurva just nu tyder ju på... men, vi får se. Men det bäddar ju för en hyper-femma nästa år, särskilt om Stensjön missar... vad hände mot Hebe förresten? Jag hörde bara att de förstärkt med två killar med div. 3-rutin efter sommaren, det verkar ha betytt mycket.

"Banan", NFF har inte säkrat nånting, särskilt med dagens LSW-seger mot Myresjö, det kan bli negativt kval för NFF om man inte tar poäng mot serieledarna på lördag.

"......." självklart är alla välkomna att ta stora steg på väg mot ett Nässjö med en stark och framgångsrik mångfald, men ditt ord "medvärka"... om du visste vad bra det orden passar min familj just nu... Nässjö för ALLA!

Det om det.

Hur går det nu med urnorna? Blir hyperintressant imorgon, hur kommer vår kommun att styras? Jag var i alla fall helt säker på att jag röstat rätt, jag vet vilka som brinner för samma intressen och värderingar som jag. Men landstingsval? Oj vad jag brister i kunskap ibland, jag skäms... Men på den platsen i hjärnan där man skulle fyllt på med allmänbildning av landstingspolitik sitter väl... hm.. Frankrikes startelva i VM 1982? Han som fick guldskon i fotboll 1985? Att Gärderud vann på 8.08.02? Att Desmond Douglas blev brittisk mästare i pingis sex gånger? Suck...

Nära nytt kontrakt är NFF Dam, efter 2-1 seger mot Aneby i fredags.

Flera NFF-lag går som tåget, men de som mötte Huskvarna idag.. (P-97 & P-99) men, det är klart, grabbar på 11 (eller 13) år, 4 träningar i veckan på konstgräs, dubbelidrottare icke välkomna, klart som fasen de blir bra...

Synd om NHC:S Andraes Bertilsson, en hyvens kille, kanske den mest populäre läraren på Åkersskolan, men jag är övertygad att han kommer tillbaka. Kämpa NHC!

Hur kommer det förresten röra på sig nu i höst? Jag tänker förstås på tränarcirkulationen i kommunfotbollen, det finns flera ? som ska redas ut, den som läser får se...

Mats Gren förresten, usch.

Champagne på kylning chefen?

Hur som helst var det intressant att höra hur våra styrande i kommunen tänker i onsdags, MEN, jag tycker nog att vi inom idrotten, och kanske allra helst fotbollen har det enklaste och bästa verktyget för ett Nässjö för alla.

Någon, jag har glömt vem sa att de välkomnade ungdomar då och då, men att de inte hade råd att ta emot dem oftare. Då tänkte jag: "Råd? Har de betalt för att hjälpa barn och ungdomar för en vettig sysselsättning? Sen kom jag på att med planhyror på 25000 i månaden är det nästan så vi kan säga detsamma... fast andå olika.

Tänk om vi inom idrottsföreningarna, som lägger ner xxx antal timmar i månaden kunde få så mycket som... ja, något annat än:

"Måste jag verkligen tvätta matchstället?"

"Kan ni skjutsa hem henne/honom efter matchen så vi slipper åka?"

"Nä, nu när det blivit höst har han lagt av med fotbollen, han frös så och så krockar ju träningen med "Ensam mamma söker..."

Herregud.

Men, det finns hopp, jag tror det vaknade en idé om att använda idrottslivet som verktyg för integration, och vem vet, kanske tyckte till och med en viss folkpartist att nya Skogsvallen kan bli ett av redskapen som... Nja, nu hoppas jag nog för mycket.

Mycket politik nu, hoppas ni förstår, men bara det lugnar ner sig så blir det idrott igen. Nästa vecka utlovas bandy och hockey, hur är läget i lagen, hur kommer det att gå...

Mycket speltid för Fasth, kul med ett nässjöansikte i elitserien, och dessutom hade han ju vänligheten att inte sno poäng från vårt kära Djurgår´n i veckan. Härligt!

Måste citer ett SMS som kom i torsdags: "Varje gång jag ser Thörnberg är jag lycklig att jag föddes frisk och (någorlunda) normal..." Jepp, ibland tackar vi högre makter.

Nähäpp, nu önskar jag alla en trevlig nästa vecka, jag tror det kan bli en tidigare blogg än fredag, det stundar nämnligen lite ledig tid...

Godkväll!

Ett Nässjö för alla!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 12 Sep, 2010 21:49:36

Godafton kamrater!

Att skriva en sådan här dag, efter en härlig trepoängare på Vallen, det gör man med glädje! Som vanligt när hösten är här visar Nässjö FF upp sig från sin bästa sida. Laget tuffar på som tåget, härligt! Skönt även för alla inblandade inom NFF att "avgå-ropen" numera är lika sällsynta som en positiv artikel om Skogsvallen i Smålandstidningen...

Kommentarerna förresten, inte lika många nu, MEN, jag tycker det finns en bra kvalite på inläggen, är det bara folk som har lite koll som kommenterar numera?? Bra är det dock, jag svarar som vanligt på ett antal:

* "Gör era röster hörda" Nej, summan är inte tagen ur luften. Vi har inte råd att inte bygga, kolla kalkylerna, bidrag till bandygymnasiet, energin... m.m. Är du Agneta Svensson?

* "Ivan Lindholm", Jag tror också Anneberg, om de fortsätter träna på bra, och förhoppningsvis med Hallberg vid rodret, kan bli ett topplag i 5:an. Om det blir lika många kommunlag som det ser ut att kunna bli kommer ju i och för sig alla ta poäng av alla... Spelar du någon fotboll därnere? Lycka till i så fall, vad brorsan säger har han bara gott att säga om dig.

* "Viktor" jag har sett för få matcher för att veta vilka som spelar bäst fotboll. Stensjön är ju odiskutabelt effektiva i alla fall...

* "en annan", jag håller med om det mesta, men, Torpa och deras lånande av Tranås-killar gör att de är olika lag från match till match, när jag såg dem i Solberga tyckte jag det var otroligt att de ledde serien... men Vetlanda-lag som byter spelare? Jag vet inte riktigt, och är det i så fall bättre hos oss på höglandet? Stensjön - Malmbäck har väl minst sagt bytt lite spelare?

* "fanatiker", håller med, men Torpas sammansvetsade lag? När de har olika uppställning beroende på vad Tranås kan ha och mista just den dagen? Nja...

* "STENSJÖN", visst ser det bra ut för svart-vitt.

* "peter" Vad jag vet blev det storstryk idag, spontant känns det som att NHC lirar i en bättre serie i år, och att det då kommer att bli tuffare. Det jag är riktigt rädd för är dock att ett par yngre årskullar ser lite väl tunna ut...

Veckans sport, och med början med fokus på domare:

Att behöva ställa in matcher som Nässjö Dam är pinsamt. Riktigt pinsamt, och de som ska skämmas är domarklubben. Usch vad dåligt att inte kunna fixa domare!

När jag ändå talar om domare måste jag bara nämna den aktuella filmen, jag tror den heter "domarjävel", som det skrivs om i tidningarna. Huvudpersonen i den filmen är en vetlandadomare, och i alla texter om filmen kan man läsa hur dumma alla spelare är och hur duktig och trevlig denna kille är.

Om, jag säger om, men jag är ganska säker, det är den domare jag tror att det är, så kan jag förstå vad en del spelare tycker. Denne domare har för vana att be spelare "hålla käften", han kan hota med varning om man går igenom mittcirkeln på väg tillbaka efter att ha firat ett mål(!), och han har en förmåga att redan innan avspark genom sin arrogans skapa dålig stämning redan innan match... Jag har spelat matcher där killar från olika lag gått av planen och konstaterat att det inte blev någon trevlig match. Och det inte har varit lagens fel... Om det är den domare jag tänker på, och jag tror verkligen det.

Usch! Jag kan tänka tillbaka på en kille som skrev i SmT, vi kan kalla honom L, som hade för vana att sprida ut hur jobbiga Solberga var och att hela Njudungs domare bara kunde tyckte illa om att åka dit... Visst finns det dåliga fotbollsspelare, jävligt dåliga, men säg för f-n inte att alla domare är fantastiska heller...

Mycket negativ fokus just nu, är jag på väg in i en höstdepression? Hoppas inte...

Något helt annan, jag ser fram emot ett möte med att gäng föräldrar nu på onsdag. Föräldrarna har invandrarbakgrund, och vår www-chef Fadi har fixat ett möte för att visa att alla är välkomna i hela Nässjö. Vi i fotbollen har ju ett jätteläge att få barn med olika bakgrund chansen att träffas under lika villkor då vår arena är med samma regler för alla...

Projektet, som heter "Ett Nässjö för alla" är jag oerhört stolt över att vara en del av. För många barn och ungdomar är ju fotbollen första kontakten med andra kulturer, jag tycker väl egentligen det orde uppmärksammas och stöttas mer av kommunen... Tack vare föreningslivet kan min son heja på, och prata med killar frän andra delar av Nässjö, även om de har olika ursprung. Fantastiskt!

Jag har glidit ifrån ämnet idag känner jag, men, det här känns så oerhört viktigt. Det finns alldeles för mycket "vi och dom snack" i Nässjö idag, vi måste nog göra något innan det mynnar ut i fler slagsmål mellan gäng (och skolor) och kommunen skulle kunna hjälpa till med detta. Hur? Stötta upp föreningarna mer, vi (föreningarna) är, i mitt tycke, det bästa verktyg som finns för detta ändamål. Jag är partisk, jag vet, men ändå....

Jag gillar landslaget med Bajrami och Safari, jag kan känna svensk stolthet över ett landslag med internationella influenser. Jag skulle nog vara kass som sverigedemokrat. Nähä, som sagt, även jag har nog lyssnat på valdebatter för mycket, men i alla fall, det blev en text. Om jag får pappaledigt i veckan så blir det en extrablogg. Hedersord! Over and out.

Kent

Framgångsrik lokalfotboll - vilken start!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 05 Sep, 2010 21:11:55

Godafton kamrater!

Vilken fotbollshöst vi går till mötes, framgångarna avlöser varandra... Mer om detta senare.

Veckans kommentarer:

"Chrille", jag var helt ärlig. Jag trodde det skulle bli tuffare, men nu när jag sett matcherna mot Torpa och Österbymo kan jag bara ta av hatten och hylla laget. Solberga är vassare än jag tyckt, och hade det inte varit för alla missade chanser i våras kunde laget sneglat uppåt i höststarten... Kul!

"Eva", den var bra.....

"Milan", oj va rätt du hade! Kanske lite tveksamt stundom i första halvlek, men sista 45 är riktigt bra... Jag har ju aldrig varit Ibra´s största supporter, men det han visade i fredags var... hm, hur ska jag säga, riktigt, riktigt bra.

"Fotbollskunnig" jag instämmer, grattis. Mer om det senare.

"gör era röster hörda", 53 är hela Skogsvallenkonceptet, flera klubbar, (bland annat kommunens största, NFF) har glädje av pengarna, ... jag har skrivit och berättat detta så många gånger nu.... Äsch, jag orkar inte, man får tycka vad man vill, men kolla fakta innan. Det borde nog en viss gammal bandymålvakt också gjort innan han gick till SmT... suck.

"fanatiker", du har rätt, SIF - Åseda hade nog inte stannat vid 3-0...

"fanatiker" & "Lokal fotbollen", det är kul att läsa era intryck om matcher som man inte kunnat se själv.. fortsätt!

"SIF", hade ingen aning om SIF-B, men grattis till det också!

Alla som skriver om Bodafors, jag har ingen aning. Bra eller dåligt, hur som helst, man läser varje matchrappot från femman med spänning.

Nu till veckan som varit:

Saken är biff... Grattis Anneberg! Starkt att spela hem 6:an, och detta med en ny tränare i Stefan Hallberg, en bra kille som jag verkligen unnar segern! Skönt förstaår som tränare kan jag tänka mej, det borde verkligen vara en morot för att börja bygga för 2011 redan nu?... Grattis! Det känns rättvist att träning lönar sig, unga hungriga grabbar som är villiga att träna 3 ggr/veckan nästan året om (rätta mej om jag har fel Janne...) unnar man denna framgång. Som en känd ungdomsledare i Nässjö brukar säga, "De som tränar mest vinner mest!" Länge sedan man såg fram emot lottningen till 5:an så mycket som inför 2011... Om Agif får behålla sitt gäng så tror jag man kan bli giftiga även nästa år.

Men som vanligt dyker frågan upp, kan det kanske finnas det någon som skulle kunna testa högre upp än femman nästa år? Med satsning menar jag inte norr- eller österut på kartan... En riktig försäsong på konsttgräs skulle nog kunna ge resultat som visar sig bli spel i trean till våren...

Framgångsrika tränare ja, som ny i Stensjön kan det ju också gå riktigt bra, kanske hela vägen?

Ny är ju även Solbergas tränare, vad jag kan minnas har inte Solberga tagit så här många poäng i femman sedan... någonsin?

Nässjö FF, denna berg- och dalbanesäsong, men, vad jag minns var Oskarshamn det bästa jag sett på Vallen i år. Jag tror ett revanschsuget NFF går ut och ger Kisa på moppo på söndag. Söndag förresten, om en vecka är det så kallad "sponsormatch" på Vallen, kom upp klockan 17 och hjälp föreningen, både sportsligt och ekonomiskt! Ta med släkten också, är de inte intresserade så gå ett varv i grinden bara... Jag kommer nog att finnas där förresten, vill ni diskutera, tycka, eller bara snacka lite, tveka inte utan kom fram och heja!

Jan-Ulf, vart tog ni vägen?

"Fadis Fashion Club" låter intressant, men vi skalliga med mysbyxor, nja... kan man köra bara tipslördag-biten?

Veckan som kommer, missa inte:

* Söderling - Montanes, Måndag kl.17 ? Om jag räknat mina tidszoner rätt...

Denna näve vill vi se mer av... hela veckan!

* Lördag 14:00 Nässjö - Stenungssund, pojkallsvenskan. Klasslirare faktiskt, där min favvomittback belönades med en plats på bänken i A-laget mot Myresjö efter förra veckans match.

* Söndag 17:00 Nässjö - Kisa, Skogsvallen. Kom dit. Gott kaffe. Mumsig korv. Men klä på er...

Missa gärna:

* Seria A. Filmarnas liga är avdammad av media igen, bort med det gamla (La Liga) in med det nya... Fast nä, en fluga (Zlatan) gör ingen sommar. Förresten, Canal plus, vad ska ni gör nu? Almeira - Sociedad lördag? Hmm...

* "Fruar". "Hollywoodfruar", "skånefruar", "fruarna från Lekeryd", "nakenfruarna", "fruarna som kör bil jättedåligt", har vi inte sett allt? Nej tack.

Nähä, tills nästa gång, ha det gott!

Att ha fel - härligt!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 29 Aug, 2010 21:33:45

Jodå, jag har fått höra hur fel jag hade, och nu är det bekräftat, Solberga biter sig kvar i femman, inget snack. Alla som känner mig vet, jag hyser känslor för det röda gänget en mil norrut, det kan inte förnekas. När jag för ett tag sedan skrev att det såg mörkt ut tyckte jag det var ett tufft schema, men med poäng mot serieledande Torpa och borta i Näshult så ser det betydligt ljusare ut. Och ingen är gladare än jag! Heja!

Hur veckan varit? Jo, tackar som frågar, allt är okej. Jag ska försöka svara lite på vad ni tycker, nämnligen:

"Nff-damer", jepp, nu har ni nog klarat kontraktet i 4:an. Härligt, se nu till och träna ordentligt i vinter så ser vi fram emot våren...

"Bollen", jag vet, jag har mött dem flera gånger, FIF ger sig aldrig. Det kan fortfarande bli 5:an nästa år om man kniper 2a platsen...

"Ricki", Ett BSK (kanske med ett bekant NFF-ansikt nu boende i Bodafors) som inte förlorar mer räcker långt, men serieseger? Hmm, den som lever...

"fanatiker", kul med en kunnig och insatt kommentator, jag håller med i det mesta du säger, men, inte ser Torpa så starka ut så att de vinner serien? Tror nog Stensjön vill ha ett ord med i leken där...

Zlatan går att kommentera hur mycket som helst, jag kan gilla vissa saker han gör på plan, men, hur mycket Bostongurka han har i kylen, var han och hans fru & barn semestrar och shoppar skiter jag fullständigt i. Här diskuterar vi idrott, i övrigt hänvisar vi till Se & hör.

På tal om finter på fotbollsplan (jämför jag nu Besnik med Zlatan? Hmm..) men fy f-n va lurad han blev, Myresjös nummer20 !! Jättelurad !! Som Dejan brukade säga till försvarare han mötte som aktiv;

"- Stark senap!" - Va? "- Jag vill ha stark senap på korven !!!"

Starkt att hämta 0-2 till 2-2 förresten, NFF fortsätter att plocka höstpoäng.

"Hog farm" körde han Pugh, brottartungt!!

Tävla på Fadis.se !!

Jag tror det kommer mera.... Grattis Sebbe förresten, du/ni vann ju nästan rubbet...

Det finns så mycket jag blir imponerad av nu, jag orkar inte skriva om allt, menm jag listar ett par saker jag den senaste tiden blivit riktigt imponerad av:

* 10-åriga killar som lirar fotboll där bollen går som på ett snöre

* Peter Crouch

* Q P R & Ipswich

* Min favoritmittback i NFF:s pojkallsvenska gäng

* NHC:s arrangemang runt matchen i lördag

* Johan Elmander

* Mattias Jonsson

* Alla som gör något för andras skull, inte bara för egen vinninng

Till veckan som kommer, följande händelser ser jag fram emot:

* Forserum - Frinnaryd, kampen om 3:e platsen i sexan. Anneberg får ursäkta, ni är bara att gratta till seriesegern...

* Kanske en sväng till BB?

* Sverige - Ungern på fredag, jag har en jobbarkompis som skall dit och jag är avundsjuk. Landskamp blir nästan alltid kul.

Jan/Ulfs tips, när kommer vändningen???

* En träning för egen del, inte bara med ungar? Nja...

Gott folk, hör av er via kommentarer, ni äger!! (Min sons uttryck, han använder äger/suger i varje mening...)

Godkväll!!

Söndag - sedan vardag...

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 22 Aug, 2010 22:05:08

Söndagkväll, precis hemkommen efter kvällspromenad genom staden. Rätt lugnt mellan 20 - 21.30, de piggaste krabaterna satt i katthemmet borta i Brinell. Nu när vardagen är här på allvar kommer jag börja kommentera kommentarerna igen - de jag behöver kommentera... en del säger ju allt och en del... hm... inget.

Ras för BSK? Nja, att tala om ett ras vet jag inte, men visst har det tätat till sig i femman. Torpa ser starka ut, Stensjön går mot en bra höst, jo det kan bli jämnt in på linjen... Men Bodafors kommer ta många poäng i höst också, men det kommer fler göra...

Klart det är skönt att tysta mej, jag skrev så om "mitt" Solberga för att väcka dem... Nu ser det ju lite mer hoppfullt ut, man kan nog klara kontraktet. Oskar Robertssons Solberga imponerar, min far (som är helt opartisk...) hade bara beröm efter matchen mot Bodafors. Längesedan jag hörde honomså nöjd...

Nej, Nässjö FF åker inte ur trean. Men det visste ni som läst här innan.

Forserum kan man aldrig räkna bort.

Övrigt från veckan som varit, jag missade festen i parken, men från en nära bekant har jag fått veta att det var en riktigt trevlig tillställning. Mycket folk också, kul att det finns lite folk som ställer upp när det bjuds till! På tal om att bjuda till, alla som vill bidra med något, dyk upp på Nässjös sponsormatch söndagen den 12/9, ni bidra med ett antal kronor om ni bara går ett varv i grinden. Jag finns där (om inget händer med min familjesituation...) om ni vill säga hej. Eller ifrågasätta mitt skrivande...

På tal om fest, ni missade väl inte festen på Råsunda tidigare ikväll? Om min nästa avkomma blir en kille funderar jag på Kennedy. Eller Abgar. Prince?

Nu till veckan som kommer,

* Snacka om ödesmatch för NFF Dam på fredag, NFF 4 poäng under strecket, Norrahammar 7 över... Tror ändå tjejerna fixar det.

* TÄVLA PÅ FADIS.se!! Vinn biljetter nu för tusan, det är ju inte fel med gratis-håkky eller gratis-musik!!Hade man inte varit förbjuden från att tävla hade jag skickat 100 gissningar för stadsfest-biljetterna, bara för att se PUGH!!

* I och för sig 2 veckor till Pigalle-invigning, men vad blir egentligen Dregens roll i musiken som ska framföras?

Gott folk, slarva inte med sömnen. Ha det bra!!

Eders högaktningsfullt

Kent Karlsson

På rätt väg - äntligen...

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 15 Aug, 2010 21:47:10

Uppåt!!!

Jepp, det blåser positiva vindar runt Nässjö FF, 3 segrar i rad har inneburit arbetsro, trygghet och en stabilitet i serien, härligt! Idag togs en välförtjänt 3-poängare efter en strålande 2:a halvlek där man körde slut på motståndet. Första halvlek glömmer vi... Min övertygelse i tron att platsen i trean är räddad växer allt starkare.

Damlaget däremot, 2-0 ledning till 3-2 torsk, trist! Det måste in lite poäng för att behålla div. 4-statusen, vi får hoppas att man gör en höst i sann "NFF-anda"...

Kräftgång?? Nja, ska man se till lag som 2010 kämpar i motvind kan man nog bara konstatera, Malmbäck verkar ha det riktigt tungt i 4:an. Jag blev faktiskt tveksam redan i våras när den då nye tränaren, om nu citatet från SmT stämmer, sa ungefär följande: "Hade jag vetat om alla spelarförluster hade jag nog inte tackat ja till tränaruppdraget..." Fast man kan nog inte kalla det kräftgång, Malmbäck har ju kämpat i botten hela året.

Saken är inte biff - Solberga GIF..., nä, efter det jag såg i tisdags (förlust 3-5 mot Näshult) tror jag det kommer bli tufft för grabbarna på Lindhemsvallen att behålla sin div. 5-status nästa år, jag tycker det saknas lite beslutsamhet i straffområdena, man varken "sopar bort" eller "trycker in" bolluslingen, det kan straffa sig. Att förlora mot sämre lag, som faktiskt Näshult var, det har man ju aldrig råd med. Att man sedan gör jättematcher mot topplag och förlorar hedersamt med uddamålet, det är ju helt meningslöst... jobbigt när huvet säger en sak men hjärtat säger en... Kämpa Solberga!!

Saker ÄR biff - Annebergs GIF!! Jepp, efter 5-2 mot Höreda finns det inget som stoppar grön-gult från en välförtjänt serieseger. Stabilt!! Var det månne tränarbytet som gjorde att det äntligen lossnade? ;)

633:- in idag, snart blir det "topptips med Kent" istället för mina kära bröders...

Förresten, jag varnade tidigt för Forserum och 2:a platsen, vänta ni bara, det kommer slitas rejält för poängen på Trollevi i höst.

Kan Stensjön hota?? Ja, det är inte avgjort i toppen på 5:an, snacka om viktiga matcher som kommer, typ Stensjön - Bodafors till nästa helg... Spännande!

Jodå Janne, ettan på MFF var säker men Wigan? Hmm.....

Vilket 2:a set!! Tennismatchen i söndag började knackigt, men när Mattias "Ivanicevic" & undertecknad kom igång... vad kunde hindrat oss?? Mörkret och regnet - ja, men inget annat...

Nähä, godnatt, jobb imorgon.

Och du - kommentera mera!!

"Lets get to them before they get to us" - Hill street blues.

Ledtråd!!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 10 Aug, 2010 22:39:39

Som utlovat, här kommer ledtråd till översta bilden, den lyder:

Sötsaker, snabblunch, kaffe eller saft,

många finge lida utan denna kraft...

Glöm inte en schysst slogan!!

Attans att man inte får delta, stadsfesten är en riktigt trevlig happening.

På återseende!

Kent

Next »