Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

1 målSpel & Tips "Veckans 100-ing"

Posted by Jan Karlsson 06 Nov, 2010 09:56:03

Hallo

1 mål är vad Queens Park Rangers har släppt in på hemmaplan denna säsongen. Typiskt att det kom just i lördags mot Burnley när min trippel såg säker ut.

Så här är det med spel, man måste alltid ha lite flyt i slutet av matcherna. Det var just i slutet ett mål ordnade 21000 spänn på bomben i maj.

Annars dras väl blickarna till allsvenskan som avgörs imorrn. Lutar väl åt MFF.

Bredeers-crown finaler på Eskilstuna i efermiddag ser fantastiska ut. Ska kullens drottning Viola Silas vinna ännu ett storlopp. Alla tror det, men jag såg Stepping Space på Mantorp för 3 veckor sedan , o hon såg grym ut i ledningen. Har man sparat hovarna o kör barfota idag får Viola se upp. Ett roligt bud till 7-8 ggr pengarna.

Känns som en sådan vinst skulle sitta lägligt efter mina tonårsdöttrars shopping på Oxford street i veckan. Därför drar jag till med ett topptips o hoppas på några skrällar.

Raden: 1.1x.1x.x2.1.1x.1x2.12 Lämnar 1:orna på Man U hemma mot Wolves och Fulham hemma mot Aston Villa säkra.

Nähä, nu står matlagning på programmet. Middag för 12-13 pers. till kvällen står på programmet. Ska oxå lägga in champagnen på kylning så börjar jag o Uffe med den ute i förrådet, och firar vinsten.

Trevlig helg

Janne

KanonlördagSpel & Tips "Veckans 100-ing"

Posted by Jan Karlsson 30 Oct, 2010 09:04:41

Hallo

Ber om ursäkt för det ofrivilliga uppehållet ,men efter att ha pratat med Uffe igår ska de bli ändring på det.

Rubriken talar för sig själv. Spelmässigt finns det massor att välja på idag, Pr-leage fotboll, allsvenskan,elitseriehockey,övrig fotboll i Europaligorna. Mitt största intresse riktar sig mot en fantastisk v-75 omgång på Jägesro, Guldloppet med Maharajah,Local Conch, Quarcio du Chene,Yarrah Boko m.flera är helt grymt.

Hyperintressant match mellan Man U-spurs ikväll. Jag andas optimism för mitt blåvita gäng.

Väljer att köra en trippel på lången idag.

1:a på Everton mot Stoke. Tycker Everton gjort det bra hitills i ligan

1:a QPR-Burnley. Tror att Burnley brände sitt krut mot Aston Villa i ligacupen i veckan

1;a Cardiff-Norwich. Cardiff är obesegrade hemma o kommer så att va efter helgen

Fick det till 4.67 i odds.

Själv ska jag packa för en tripp till London 4 dar

Ha de Janne

Tillbaka!!Sport / Fotboll

Posted by Kent Karlsson 26 Oct, 2010 23:29:42

Jepp, att ta ett "brake" är ju väldigt poppis i dessa tider, så där hade ni mitt. Möten, möten och åter möten, ja, så har det sett ut senaste tiden, men okej, jag ska sluta skylla ifrån mej och säga som det är: jag är lat. Jag, Kent,är lat. Istället för blogga har jag gjort andra saker, ätit glass, kollat på Djurgårn, duschat, petat navelludd, jobbat, vaggat skrikande barn, skjutsat barn till gympa, tittat på hockeyträningar, gosat med bebis, spelat loppspel med barnen, ja, mycket har gått före skrivandet på sistone. Men, nu börjar ju funderingarna komma, hjälp mej, jag måste få svar på följande:

* Var i tvåan står NHC? Fågel, fisk?

* Hur surras det i fotbollstränarfrågorna ute i kommunen, vilka stannar, vilka går?

* Hur går nyförvärvsryktena?

* Var står NIF?

* Hur ofta får ett pojklag i NHC stryk av HA74?

* När ska vinterdäcken på?

* När öppnar nya sportbaren grodan?

* Hur kan kommunen tveka att ta över tennisklubbens tredje bana, om Nässjö TK inte har råd, när JYSK står och knackar på hos klubben och vill ha den till lagerlokal?

* Till nästa år kommer Nässjö FF starta upp verksamhet i Runneryd, i integrationens tecken, hur bra killar och tjejer kommer Nässjö FF kunna ha i framtiden?

* Finns det hopp om man har en jobbarkompis som i senaste matchen i bowlingkorpen hade 82 i en serie? (Jo, ni läste rätt, 82...)

* Vad sa egentligen vår kompis Fadi till kungen?

* Hur mycket har Janne och Uffe vunnit nu när de inte publicerat sina spel?

* Finns det några gamla läsare kvar efter min timeout, och kommer de nya som hittat hit via J-nytt kommentera något? Vad vet J-nytts läsare om nässjöidrotten?

Jag känner mig som avslutningen i ett "Lödder"-avsnitt, ni som har några år på nacken vet vad jag talar om... På söndag kommer helgrapport, basket, hockey, bandy och fotbollsrykten ska avhandlas.

Höll på att glömma, efter en bra artikel om hur mycket energi "skogsvallen 2014" -projektet skulle spara, så var det dag för nästa del i JoPe:s artikelserie "krossa skogsvallen 2014", där man i rubriken kunde läsa: "BANDYHALL ORSAKADE KONKURS" , nästan i alla fall, och man kunde i artikeln läsa att bandyhallen (som jag måste missat att den är byggd) orsakade konkursen helt på egen hand.

Vad blir härnäst i SmT:s serie?

* "Bandyhall orsakade tsunami"

* "Kolera sprids snabbare i bandyhall"

* "Barn slarvar med läxorna p.g.a. bandyhall"

* "Trafikolycka orsakad av att föraren tittade på bandyhall"

Varsågod reportrar, dessa rubriker bjuder jag på, ni kan sno dem rakt av.

Vi avslutar förstås positivt: Just nu på roliga listan:

* Jag har en kompis som träffat kungen.

* Bandyisen är uppe.

* Konstgräsmattan är fortfarande lika grön.

* Min senast födde kan le. Och han gör det när man behöver ett smajl.

* Snart kan man äta marsipan helt legitimt, utan att behöva tryck i sig allt innan man kommer hem från affären.

Rätt eller fel? Kommentera, jag behöver motbevisas!!!!

Gonatt

Kent

Långt SommarlovSpel & Tips "Veckans 100-ing"

Posted by Jan Karlsson 09 Oct, 2010 11:40:34

Vet inte hur jag ska börja. Men fullt upp, samt datorproblem både hemma o på jobbet, har gjort det här långa uppehållet. Har försökt logga in mig 2 lördagar i rad men inte funkat, men nu har jag fått ordning på min dator här på jobbet iallafall.

Måste inleda med att gratulera Anneberg o Stensjön till deras seriesegrar. Extra värmer AGIF ,eftersom jag har haft dom i 2 år innan. Verkligen ett gäng sköna grabbar. Hoppas att mitt knä håller för ngn b-lagsmatch till våren. Kul oxå med Stensjön, det behövs verkligen ett lag i 4:an nu när Malmbäck gjort sitt där. Malmbäck ja, läste Simons inlägg här tidigare o kan bara konstatera hur fort det går utför med allt som tagit lång tid att bygga upp. Hoppas bara de får ihop de där ute o håller sig kvar i femman. Tyckte Simon beskrev situationen grymt bra.

Några egna funderingar

Höglandets silly season är igång vilka blir vinnare o vilka blir förlorare ?

Hoppas på NFF p 94:or i dag i kvalet mot pojkallsvenskan. (hur man nu får kvala när man kom i mitten av tabellen denna säsongen ? )

Vill att Stefan Hallberg stannar kvar i AGIF (du behövs där ute)

Likadant med Larry i Solberga

Längtar efter att lära Kalle Karlsson (3 veckor på tisdag) slå sin första bredsida.

Exakt 1 år sedan mina absolut största idoler Fleetwood Mac spelade på globen.Lindsey Buckinghams gitarrsolo i I`am so afraid är bland de största som finns

Djävligt tråkig spellördag. Ingen pr.league o travet uppe i norrland.

30 år sen John Lennon dog

Får vänta att lämna in mitt spel eftersom oddsen till tisdagens EM-kval inte är satta än, men mitt förslag är x på Holland-Sverige . Jag kommer spela en hundring på 1-1 o hoppas på 7-8 ggr pengarna.

Ha en tr. helg

Janne K

Fullt upp!Sport / Fotboll

Posted by Kent Karlsson 06 Oct, 2010 21:49:48

Jepp, så här något sent kommer lite blandade bokstäver igen. Om ni inte har märkt det, så har folk fullt upp! Här på fadis.se har det varit lite stiltje, själv har det varit lite annat som prioriterats före, men, värst är det nog för Fadi själv! Snacka om järn i elden! Dock tycker jag, (och det säger jag utan att fjäska...) att det handlar om kloka saker som integration med mera. Integration förresten, heja det nyinröstade partiet, som under gudstjänsten reste sig och gick när prästen började prata om att alla människor har samma värde... Vad ska man säga?

En kvällstidning har parollen "vi gillar olika", men jag är inte riktigt säker på hur det menas. Vad ska man fokusera på? De som blev inröstade eller de som röstade in dem? Jag vet inta var man ska börja...

Nu till sporten, och vi börjar med...

Hockeydags! Premiär i Höglandsrinken, med ett bättre powerplay från hemmalaget hade skåningarna åkt hem poänglösa. Nu såg jag bara 3:e, TV-fotboll gick faktiskt före (alltid härligt med 3 pinnar i tvillingderbyt), men jag ska försöka se NHC nästa match. Efter att av olika besökare ha fått recension på matchen verkar dock NHC ha ett hungrigt, fartfyllt och spelsuget lag, som dock agerar lite junioraktigt emellanåt, men, det är bara vad jag hört.

...och fortsätter med...

Basketdags! Personligen har basketintresset dalat, jag tycker de tongivande lokala bidragen i laget saknas (jo, jag vet att Heikkinen jr är riktigt bra...) men det drar ändå ner mitt intresse.En orsak till är att det sedan är totalt oviktigt hur det går i matcherna, man kan ju ändå inte gå upp... "Grattis, ni har nu vunnit alla matcher i serien och finalspelet, ni får spela kvar i samma serie nästa år också!!" Känns sådär...

... och vidare med...

Fotboll!

Ni trodde väl inte jag gett upp fotbollen? PÅ lördag klockan 13.00, på konstgräset spelas en match om kvalet till pojkallsvenskan nästa år, jag tror personligen det 94 till 96-gäng NFF ställer på benen kan räcka till att fixa platsen. Troligtvis är det NFF A-lag 2013 ni har möjlighet att se, redan nu, 2010... Missa inte det!!

Det om det,

Vakna nu med kommentarerna, så jag nästa gång finer det lönt att besvara er...

Undantaget, vadå vilken förening är sämst? Vad menas? Och vad säger att vi i NFF är så mycket bättre?

Sist, det finns hopp! Efter ett antal "Hata-bandyhallen-reportage", om påhittade valresultat, eller att man tyckt si och så och på så sätt vunnit personröster, hur dyrt det kan bli i andra kommuner, så har nu ÄNTLIGEN tidningen skrivit något positivt om hallen. Och det var samma, tidigare negativa källa som skrev det! Tack till Lasse på brinell som gjort uträkningen om energi- och ekonomi vinsten om hallen och bandyn, nu finns det hopp... Men har han som skrev, har han gett upp sin kampanj mot en satsning på stadens största ungdomsgård? Den som lever får de.

Gonatt!!

FramtidenAktietips

Posted by Lennart "Aktiestinsen" Israelsson 27 Sep, 2010 13:15:11

Resultatet av riksdagsvalet


I och med att politiken har hamnat i ett dödläge och inget av blocken har majoritet kommer läget inte att förbättras utan fortfarande vara darrigt. Då även övriga världen ligger kvar i en form av skuldkris kommer det ta ett tag innan vi får en stabilitet igen.


Åter till Sveriges ekonomi. Närmaste året kommer det troligtvis inte att hända inte så mycket. Om kronan stärks för mycket är det inte bra för det svenska företagsklimatet då de ser möjligheterna att flytta sin produktion utomlands. Räntorna kommer nog inte att stiga så drastiskt som det tidigare sagts. Vi kommer dock se en viss räntehöjning och om den inte stiger för fort så kommer vi se en ökad vilja att t.ex bygga bostäder.


Inflationen kommer fortsätta men kanske inte i samma takt p.g.a det ovissa politiska läget. Aktiemarknaden kommer sakta att stiga. Rekommendationen från mig är som tidigare att se på företag som agerar mycket i Indien, Kina o Brasilien. Där har vi t.ex. ABB, Alfa Laval, Atlas Copco och Skanska.Det finns fortfarande chans för ett aktieklipp men riskerna är nu betydligt större.


Ett exempel är HQ Bank som på 4 dagar gått från 3 kr till 15 kr. (tänk dock på raset från ca 275 kr ner till 3 kr).

Slutet är nära...Sport / Fotboll

Posted by Kent Karlsson 27 Sep, 2010 09:25:55

... men inte så drastiskt som det låter. men, det går mot slutet. Många pojk och flicklag spelade sina sista matcher i helgen, och seniorlagen ute i kommunen lika så. Idag blir det inga svar till kommmentarerna, utan istället en återspegling av 2010!Jodå, givetvis med en lista, av värsta Jihde-stuk, direktkopierat från kommersiell tv, här kommer den, nämnligen den kommunala fotbollsgalan 2010:

Vi ska utse ett antal kategorier, och vi startar med... säsongens...

* ... seriesegrare:

Anneberg, Stensjön samt Nässjö FF P-00 M vit

Anneberg och NFF P-00 M vit odiskutabla segrare med en överlägsenhet sällan skådad. Stensjön med de sista resultaten och mål i slutsekunderna (hm, påminner om 2009 lite va?), men har man de marginalerna på sin sida är det ju bara meningen att man ska avancera...)

*... ojämnaste: Solbergas vår och Bodafors höst. Kommentarer överflödiga.

*... felräkning: Forserums "varningskontrollant", det kan ha kostat en kvalplats...

*... förlorare: Malmbäck. Tack och hej. Idag "avslöjades" att tränaren lämnar. Föga förvånande.

*... mest otränade: Kent Karlsson, Solberga GIF B, har en formkurva i stil med tysk-österrikiska backhopparveckan, med skillnaden att det aldrig blir något uppsving för uthoppet... Katastrof!

*... hjälpgubbe: Janne Karlsson. Ena dagen matchcoach i Solberga, nästa dag tränare i Ormaryd, för att sedan följa upp med en träning hos NFF J-17, som senare avslutas med ett pass hos NFF Dam.... för att dagen efter träna P-10... Tack för hjälpen!!

*... korv: Solbergas! Visst är jag partisk, men, hur många ställen har både kokt och grillad?? Precis...

*... blåshål: Skogsvallen. Alltid. Pojk eller flick, dam eller herr... alltid blåsigt.

*... besvikelse: Domarklubben, som lyckas ställa in en viktig dammatch i div4 p.g.a. domarbrist... Uselt!

*... fotbollsplan: Konstgräset!! Denna fantastiska matta, alltid felfri, med perfekta förutsättningar! Hur f-n klarade vi oss innan den fanns?? Konstgräs - alltid oavsett!

*... valfiasko: Det nya sverige. Sverige utan Z, Majstorovic, Bajrami, Safari... Sveriges befolkning stödjer alltså ett parti som har sina grunder i VAM. Hjärtefrågor? Hm... invasionen av Polen? Rastillhörighet? När man läste i SmT om han i Gadderyd som representerade partiet, och i början av artikeln kunde man läsa: "Behövs det verkligen så många pizzerior?" , då undrar man verkligen, hur tänker de som röstar?

*... tränarkritiker: Avgå "Peder/Mattias-trojkan" som i våras var överallt och nu under hösten är ingenstans.

*... matchprogram: NFF-bladet. Allsvensk klass rakt igenom. Junis, Johan P och övriga inblandade, härligt!

*... tränare: Pierre Lindberg. Att laget som höll sig kvar i sexan med ett nödrop nu går rakt igenom femman kan man inte se förbi.

Det finns säkert mer, men för nu får det räcka..... Det blev ett snabbinlägg idag, något sent, men det har varit mycket annat. Och ni, kommentera mera!!

Kent

Going DownVeckans fräckis

Posted by Simon Broberg 23 Sep, 2010 16:50:41

Det har varit klart ett tag nu men på söndag spelar Malmbäcks IF sin sista div 4 match på vad jag tror, väldigt länge. Malmbäcks IF har dom senaste 10 åren varit kommunens bäst skötta klubb. Det finns många som kommer säga emot mej men faktum är att det inte funnits nån klubb som har kunnat erbjuda det som erbjudits på Önnemo. Hur kan en 26 åring som knappt varit utanför 50-skyltarna veta detta? För att de spelarna som anslutit till MIF har sagt detta. De senaste 2 åren har det gått utför. Många har hjälp till runt omkring men när det senare har blivit för få har de som varit kvar inte orkat med. Mina 11 år i Malmbäcks A-lag har varit fyllda med härliga minnen, Underbara nya människor som jag aldrig lärt känna om jag inte spelat fotboll och några riktigt vackra filmningar. Det är därför som jag nu vill skicka en hälsning till de som bestämmer i föreningar som är på väg uppåt. Anneberg, Stensjön, Bodafors och Nässjö (om Peder och Ragnegård får ett år till på sej). Det viktigaste är inte vilka spelare som ansluter till laget. Det viktigaste är att allt runt omkring fungerar. Se till att många gör lite istället för att några gör allt. Och till alla spelare. Visa uppskattning till dom som ställer upp för er, framförallt era materialare.

Nu till något annat.
ONE TEAM IN LONDON, THERE'S ONLY ONE TEAM IN LONDON.

Lite frågor som jag gärna vill ha svar på. Vem har vunnit valet? Hur kan SD få 5,8% men ändå säger ingen att dom röstat på dom? Varför är dyslexi så svårt att stava till? varför innehåller ordet läspa ett s? Var tar all den vita färgen vägen när snön smälter?

Är det bara jag, eller skiter man i all hockey fram till Junior-VM runt nyår?

Är det bara jag, eller vinner Chelsea Premier League?

Är det bara jag, eller vinner Real Madrid La Liga?

Är det bara jag, eller vinner Inter Serie A?

Är det bara jag, eller vinner Chelsea Champions League?

Skönt att Arsenal vinner Liga Cupen iallafall, om inte Northampton sätter stopp för oss också. C'mon you Liverpool ;-)

Två ballonger var ute o flög då sa den ena
- akta katusen!!
-vilken kaktusssssssssssssssss

Inte kul? Nähä, får väl hitta nån annan då.

Vad är det för likhet mellan att gå på en ranglig hängbro och att få en avsugning av en kille?
- Det är först när man tittar ner som det blir äckligt.

Ha det bra flickor och ta hand om er.

Brrrr - och valtider...Sport / Fotboll

Posted by Kent Karlsson 19 Sep, 2010 20:34:05

Nu jäklar, när jag stod på konstgräset tidigare i dag, match med NFF P97 - Huskvarna, så kändes det verkligen... hm, höstigt! Nä, vintrigt! JÄKLAR VAD JAG FRÖS! Det är ju alltid lika trist att konstatera när det vänder... och inte blir det mycket varmare i nässjö ishall, men sekretariatet med värmefläktar tröstade lite i alla fall... Well, kompisar, jag tycker att ni tycker:

"en annan", BSK ville nog inte gå upp... Jag kan se en hösttabell framför mej, där ligger nog inte BSK på övre halvan. Det kan ju bli kval som 3:a, men BSK:s formkurva just nu tyder ju på... men, vi får se. Men det bäddar ju för en hyper-femma nästa år, särskilt om Stensjön missar... vad hände mot Hebe förresten? Jag hörde bara att de förstärkt med två killar med div. 3-rutin efter sommaren, det verkar ha betytt mycket.

"Banan", NFF har inte säkrat nånting, särskilt med dagens LSW-seger mot Myresjö, det kan bli negativt kval för NFF om man inte tar poäng mot serieledarna på lördag.

"......." självklart är alla välkomna att ta stora steg på väg mot ett Nässjö med en stark och framgångsrik mångfald, men ditt ord "medvärka"... om du visste vad bra det orden passar min familj just nu... Nässjö för ALLA!

Det om det.

Hur går det nu med urnorna? Blir hyperintressant imorgon, hur kommer vår kommun att styras? Jag var i alla fall helt säker på att jag röstat rätt, jag vet vilka som brinner för samma intressen och värderingar som jag. Men landstingsval? Oj vad jag brister i kunskap ibland, jag skäms... Men på den platsen i hjärnan där man skulle fyllt på med allmänbildning av landstingspolitik sitter väl... hm.. Frankrikes startelva i VM 1982? Han som fick guldskon i fotboll 1985? Att Gärderud vann på 8.08.02? Att Desmond Douglas blev brittisk mästare i pingis sex gånger? Suck...

Nära nytt kontrakt är NFF Dam, efter 2-1 seger mot Aneby i fredags.

Flera NFF-lag går som tåget, men de som mötte Huskvarna idag.. (P-97 & P-99) men, det är klart, grabbar på 11 (eller 13) år, 4 träningar i veckan på konstgräs, dubbelidrottare icke välkomna, klart som fasen de blir bra...

Synd om NHC:S Andraes Bertilsson, en hyvens kille, kanske den mest populäre läraren på Åkersskolan, men jag är övertygad att han kommer tillbaka. Kämpa NHC!

Hur kommer det förresten röra på sig nu i höst? Jag tänker förstås på tränarcirkulationen i kommunfotbollen, det finns flera ? som ska redas ut, den som läser får se...

Mats Gren förresten, usch.

Champagne på kylning chefen?

Hur som helst var det intressant att höra hur våra styrande i kommunen tänker i onsdags, MEN, jag tycker nog att vi inom idrotten, och kanske allra helst fotbollen har det enklaste och bästa verktyget för ett Nässjö för alla.

Någon, jag har glömt vem sa att de välkomnade ungdomar då och då, men att de inte hade råd att ta emot dem oftare. Då tänkte jag: "Råd? Har de betalt för att hjälpa barn och ungdomar för en vettig sysselsättning? Sen kom jag på att med planhyror på 25000 i månaden är det nästan så vi kan säga detsamma... fast andå olika.

Tänk om vi inom idrottsföreningarna, som lägger ner xxx antal timmar i månaden kunde få så mycket som... ja, något annat än:

"Måste jag verkligen tvätta matchstället?"

"Kan ni skjutsa hem henne/honom efter matchen så vi slipper åka?"

"Nä, nu när det blivit höst har han lagt av med fotbollen, han frös så och så krockar ju träningen med "Ensam mamma söker..."

Herregud.

Men, det finns hopp, jag tror det vaknade en idé om att använda idrottslivet som verktyg för integration, och vem vet, kanske tyckte till och med en viss folkpartist att nya Skogsvallen kan bli ett av redskapen som... Nja, nu hoppas jag nog för mycket.

Mycket politik nu, hoppas ni förstår, men bara det lugnar ner sig så blir det idrott igen. Nästa vecka utlovas bandy och hockey, hur är läget i lagen, hur kommer det att gå...

Mycket speltid för Fasth, kul med ett nässjöansikte i elitserien, och dessutom hade han ju vänligheten att inte sno poäng från vårt kära Djurgår´n i veckan. Härligt!

Måste citer ett SMS som kom i torsdags: "Varje gång jag ser Thörnberg är jag lycklig att jag föddes frisk och (någorlunda) normal..." Jepp, ibland tackar vi högre makter.

Nähäpp, nu önskar jag alla en trevlig nästa vecka, jag tror det kan bli en tidigare blogg än fredag, det stundar nämnligen lite ledig tid...

Godkväll!

Ett Nässjö för alla!Sport / Fotboll

Posted by Kent Karlsson 12 Sep, 2010 21:49:36

Godafton kamrater!

Att skriva en sådan här dag, efter en härlig trepoängare på Vallen, det gör man med glädje! Som vanligt när hösten är här visar Nässjö FF upp sig från sin bästa sida. Laget tuffar på som tåget, härligt! Skönt även för alla inblandade inom NFF att "avgå-ropen" numera är lika sällsynta som en positiv artikel om Skogsvallen i Smålandstidningen...

Kommentarerna förresten, inte lika många nu, MEN, jag tycker det finns en bra kvalite på inläggen, är det bara folk som har lite koll som kommenterar numera?? Bra är det dock, jag svarar som vanligt på ett antal:

* "Gör era röster hörda" Nej, summan är inte tagen ur luften. Vi har inte råd att inte bygga, kolla kalkylerna, bidrag till bandygymnasiet, energin... m.m. Är du Agneta Svensson?

* "Ivan Lindholm", Jag tror också Anneberg, om de fortsätter träna på bra, och förhoppningsvis med Hallberg vid rodret, kan bli ett topplag i 5:an. Om det blir lika många kommunlag som det ser ut att kunna bli kommer ju i och för sig alla ta poäng av alla... Spelar du någon fotboll därnere? Lycka till i så fall, vad brorsan säger har han bara gott att säga om dig.

* "Viktor" jag har sett för få matcher för att veta vilka som spelar bäst fotboll. Stensjön är ju odiskutabelt effektiva i alla fall...

* "en annan", jag håller med om det mesta, men, Torpa och deras lånande av Tranås-killar gör att de är olika lag från match till match, när jag såg dem i Solberga tyckte jag det var otroligt att de ledde serien... men Vetlanda-lag som byter spelare? Jag vet inte riktigt, och är det i så fall bättre hos oss på höglandet? Stensjön - Malmbäck har väl minst sagt bytt lite spelare?

* "fanatiker", håller med, men Torpas sammansvetsade lag? När de har olika uppställning beroende på vad Tranås kan ha och mista just den dagen? Nja...

* "STENSJÖN", visst ser det bra ut för svart-vitt.

* "peter" Vad jag vet blev det storstryk idag, spontant känns det som att NHC lirar i en bättre serie i år, och att det då kommer att bli tuffare. Det jag är riktigt rädd för är dock att ett par yngre årskullar ser lite väl tunna ut...

Veckans sport, och med början med fokus på domare:

Att behöva ställa in matcher som Nässjö Dam är pinsamt. Riktigt pinsamt, och de som ska skämmas är domarklubben. Usch vad dåligt att inte kunna fixa domare!

När jag ändå talar om domare måste jag bara nämna den aktuella filmen, jag tror den heter "domarjävel", som det skrivs om i tidningarna. Huvudpersonen i den filmen är en vetlandadomare, och i alla texter om filmen kan man läsa hur dumma alla spelare är och hur duktig och trevlig denna kille är.

Om, jag säger om, men jag är ganska säker, det är den domare jag tror att det är, så kan jag förstå vad en del spelare tycker. Denne domare har för vana att be spelare "hålla käften", han kan hota med varning om man går igenom mittcirkeln på väg tillbaka efter att ha firat ett mål(!), och han har en förmåga att redan innan avspark genom sin arrogans skapa dålig stämning redan innan match... Jag har spelat matcher där killar från olika lag gått av planen och konstaterat att det inte blev någon trevlig match. Och det inte har varit lagens fel... Om det är den domare jag tänker på, och jag tror verkligen det.

Usch! Jag kan tänka tillbaka på en kille som skrev i SmT, vi kan kalla honom L, som hade för vana att sprida ut hur jobbiga Solberga var och att hela Njudungs domare bara kunde tyckte illa om att åka dit... Visst finns det dåliga fotbollsspelare, jävligt dåliga, men säg för f-n inte att alla domare är fantastiska heller...

Mycket negativ fokus just nu, är jag på väg in i en höstdepression? Hoppas inte...

Något helt annan, jag ser fram emot ett möte med att gäng föräldrar nu på onsdag. Föräldrarna har invandrarbakgrund, och vår www-chef Fadi har fixat ett möte för att visa att alla är välkomna i hela Nässjö. Vi i fotbollen har ju ett jätteläge att få barn med olika bakgrund chansen att träffas under lika villkor då vår arena är med samma regler för alla...

Projektet, som heter "Ett Nässjö för alla" är jag oerhört stolt över att vara en del av. För många barn och ungdomar är ju fotbollen första kontakten med andra kulturer, jag tycker väl egentligen det orde uppmärksammas och stöttas mer av kommunen... Tack vare föreningslivet kan min son heja på, och prata med killar frän andra delar av Nässjö, även om de har olika ursprung. Fantastiskt!

Jag har glidit ifrån ämnet idag känner jag, men, det här känns så oerhört viktigt. Det finns alldeles för mycket "vi och dom snack" i Nässjö idag, vi måste nog göra något innan det mynnar ut i fler slagsmål mellan gäng (och skolor) och kommunen skulle kunna hjälpa till med detta. Hur? Stötta upp föreningarna mer, vi (föreningarna) är, i mitt tycke, det bästa verktyg som finns för detta ändamål. Jag är partisk, jag vet, men ändå....

Jag gillar landslaget med Bajrami och Safari, jag kan känna svensk stolthet över ett landslag med internationella influenser. Jag skulle nog vara kass som sverigedemokrat. Nähä, som sagt, även jag har nog lyssnat på valdebatter för mycket, men i alla fall, det blev en text. Om jag får pappaledigt i veckan så blir det en extrablogg. Hedersord! Over and out.

Kent