Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Brrrr - och valtider...

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 19 Sep, 2010 20:34:05

Nu jäklar, när jag stod på konstgräset tidigare i dag, match med NFF P97 - Huskvarna, så kändes det verkligen... hm, höstigt! Nä, vintrigt! JÄKLAR VAD JAG FRÖS! Det är ju alltid lika trist att konstatera när det vänder... och inte blir det mycket varmare i nässjö ishall, men sekretariatet med värmefläktar tröstade lite i alla fall... Well, kompisar, jag tycker att ni tycker:

"en annan", BSK ville nog inte gå upp... Jag kan se en hösttabell framför mej, där ligger nog inte BSK på övre halvan. Det kan ju bli kval som 3:a, men BSK:s formkurva just nu tyder ju på... men, vi får se. Men det bäddar ju för en hyper-femma nästa år, särskilt om Stensjön missar... vad hände mot Hebe förresten? Jag hörde bara att de förstärkt med två killar med div. 3-rutin efter sommaren, det verkar ha betytt mycket.

"Banan", NFF har inte säkrat nånting, särskilt med dagens LSW-seger mot Myresjö, det kan bli negativt kval för NFF om man inte tar poäng mot serieledarna på lördag.

"......." självklart är alla välkomna att ta stora steg på väg mot ett Nässjö med en stark och framgångsrik mångfald, men ditt ord "medvärka"... om du visste vad bra det orden passar min familj just nu... Nässjö för ALLA!

Det om det.

Hur går det nu med urnorna? Blir hyperintressant imorgon, hur kommer vår kommun att styras? Jag var i alla fall helt säker på att jag röstat rätt, jag vet vilka som brinner för samma intressen och värderingar som jag. Men landstingsval? Oj vad jag brister i kunskap ibland, jag skäms... Men på den platsen i hjärnan där man skulle fyllt på med allmänbildning av landstingspolitik sitter väl... hm.. Frankrikes startelva i VM 1982? Han som fick guldskon i fotboll 1985? Att Gärderud vann på 8.08.02? Att Desmond Douglas blev brittisk mästare i pingis sex gånger? Suck...

Nära nytt kontrakt är NFF Dam, efter 2-1 seger mot Aneby i fredags.

Flera NFF-lag går som tåget, men de som mötte Huskvarna idag.. (P-97 & P-99) men, det är klart, grabbar på 11 (eller 13) år, 4 träningar i veckan på konstgräs, dubbelidrottare icke välkomna, klart som fasen de blir bra...

Synd om NHC:S Andraes Bertilsson, en hyvens kille, kanske den mest populäre läraren på Åkersskolan, men jag är övertygad att han kommer tillbaka. Kämpa NHC!

Hur kommer det förresten röra på sig nu i höst? Jag tänker förstås på tränarcirkulationen i kommunfotbollen, det finns flera ? som ska redas ut, den som läser får se...

Mats Gren förresten, usch.

Champagne på kylning chefen?

Hur som helst var det intressant att höra hur våra styrande i kommunen tänker i onsdags, MEN, jag tycker nog att vi inom idrotten, och kanske allra helst fotbollen har det enklaste och bästa verktyget för ett Nässjö för alla.

Någon, jag har glömt vem sa att de välkomnade ungdomar då och då, men att de inte hade råd att ta emot dem oftare. Då tänkte jag: "Råd? Har de betalt för att hjälpa barn och ungdomar för en vettig sysselsättning? Sen kom jag på att med planhyror på 25000 i månaden är det nästan så vi kan säga detsamma... fast andå olika.

Tänk om vi inom idrottsföreningarna, som lägger ner xxx antal timmar i månaden kunde få så mycket som... ja, något annat än:

"Måste jag verkligen tvätta matchstället?"

"Kan ni skjutsa hem henne/honom efter matchen så vi slipper åka?"

"Nä, nu när det blivit höst har han lagt av med fotbollen, han frös så och så krockar ju träningen med "Ensam mamma söker..."

Herregud.

Men, det finns hopp, jag tror det vaknade en idé om att använda idrottslivet som verktyg för integration, och vem vet, kanske tyckte till och med en viss folkpartist att nya Skogsvallen kan bli ett av redskapen som... Nja, nu hoppas jag nog för mycket.

Mycket politik nu, hoppas ni förstår, men bara det lugnar ner sig så blir det idrott igen. Nästa vecka utlovas bandy och hockey, hur är läget i lagen, hur kommer det att gå...

Mycket speltid för Fasth, kul med ett nässjöansikte i elitserien, och dessutom hade han ju vänligheten att inte sno poäng från vårt kära Djurgår´n i veckan. Härligt!

Måste citer ett SMS som kom i torsdags: "Varje gång jag ser Thörnberg är jag lycklig att jag föddes frisk och (någorlunda) normal..." Jepp, ibland tackar vi högre makter.

Nähäpp, nu önskar jag alla en trevlig nästa vecka, jag tror det kan bli en tidigare blogg än fredag, det stundar nämnligen lite ledig tid...

Godkväll!