Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Framtiden

AktietipsPosted by Lennart "Aktiestinsen" Israelsson 27 Sep, 2010 13:15:11

Resultatet av riksdagsvalet


I och med att politiken har hamnat i ett dödläge och inget av blocken har majoritet kommer läget inte att förbättras utan fortfarande vara darrigt. Då även övriga världen ligger kvar i en form av skuldkris kommer det ta ett tag innan vi får en stabilitet igen.


Åter till Sveriges ekonomi. Närmaste året kommer det troligtvis inte att hända inte så mycket. Om kronan stärks för mycket är det inte bra för det svenska företagsklimatet då de ser möjligheterna att flytta sin produktion utomlands. Räntorna kommer nog inte att stiga så drastiskt som det tidigare sagts. Vi kommer dock se en viss räntehöjning och om den inte stiger för fort så kommer vi se en ökad vilja att t.ex bygga bostäder.


Inflationen kommer fortsätta men kanske inte i samma takt p.g.a det ovissa politiska läget. Aktiemarknaden kommer sakta att stiga. Rekommendationen från mig är som tidigare att se på företag som agerar mycket i Indien, Kina o Brasilien. Där har vi t.ex. ABB, Alfa Laval, Atlas Copco och Skanska.Det finns fortfarande chans för ett aktieklipp men riskerna är nu betydligt större.


Ett exempel är HQ Bank som på 4 dagar gått från 3 kr till 15 kr. (tänk dock på raset från ca 275 kr ner till 3 kr).