Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Bloggen på Fadis.se - kommentera gärna...

Ett Nässjö för alla!

Sport / FotbollPosted by Kent Karlsson 12 Sep, 2010 21:49:36

Godafton kamrater!

Att skriva en sådan här dag, efter en härlig trepoängare på Vallen, det gör man med glädje! Som vanligt när hösten är här visar Nässjö FF upp sig från sin bästa sida. Laget tuffar på som tåget, härligt! Skönt även för alla inblandade inom NFF att "avgå-ropen" numera är lika sällsynta som en positiv artikel om Skogsvallen i Smålandstidningen...

Kommentarerna förresten, inte lika många nu, MEN, jag tycker det finns en bra kvalite på inläggen, är det bara folk som har lite koll som kommenterar numera?? Bra är det dock, jag svarar som vanligt på ett antal:

* "Gör era röster hörda" Nej, summan är inte tagen ur luften. Vi har inte råd att inte bygga, kolla kalkylerna, bidrag till bandygymnasiet, energin... m.m. Är du Agneta Svensson?

* "Ivan Lindholm", Jag tror också Anneberg, om de fortsätter träna på bra, och förhoppningsvis med Hallberg vid rodret, kan bli ett topplag i 5:an. Om det blir lika många kommunlag som det ser ut att kunna bli kommer ju i och för sig alla ta poäng av alla... Spelar du någon fotboll därnere? Lycka till i så fall, vad brorsan säger har han bara gott att säga om dig.

* "Viktor" jag har sett för få matcher för att veta vilka som spelar bäst fotboll. Stensjön är ju odiskutabelt effektiva i alla fall...

* "en annan", jag håller med om det mesta, men, Torpa och deras lånande av Tranås-killar gör att de är olika lag från match till match, när jag såg dem i Solberga tyckte jag det var otroligt att de ledde serien... men Vetlanda-lag som byter spelare? Jag vet inte riktigt, och är det i så fall bättre hos oss på höglandet? Stensjön - Malmbäck har väl minst sagt bytt lite spelare?

* "fanatiker", håller med, men Torpas sammansvetsade lag? När de har olika uppställning beroende på vad Tranås kan ha och mista just den dagen? Nja...

* "STENSJÖN", visst ser det bra ut för svart-vitt.

* "peter" Vad jag vet blev det storstryk idag, spontant känns det som att NHC lirar i en bättre serie i år, och att det då kommer att bli tuffare. Det jag är riktigt rädd för är dock att ett par yngre årskullar ser lite väl tunna ut...

Veckans sport, och med början med fokus på domare:

Att behöva ställa in matcher som Nässjö Dam är pinsamt. Riktigt pinsamt, och de som ska skämmas är domarklubben. Usch vad dåligt att inte kunna fixa domare!

När jag ändå talar om domare måste jag bara nämna den aktuella filmen, jag tror den heter "domarjävel", som det skrivs om i tidningarna. Huvudpersonen i den filmen är en vetlandadomare, och i alla texter om filmen kan man läsa hur dumma alla spelare är och hur duktig och trevlig denna kille är.

Om, jag säger om, men jag är ganska säker, det är den domare jag tror att det är, så kan jag förstå vad en del spelare tycker. Denne domare har för vana att be spelare "hålla käften", han kan hota med varning om man går igenom mittcirkeln på väg tillbaka efter att ha firat ett mål(!), och han har en förmåga att redan innan avspark genom sin arrogans skapa dålig stämning redan innan match... Jag har spelat matcher där killar från olika lag gått av planen och konstaterat att det inte blev någon trevlig match. Och det inte har varit lagens fel... Om det är den domare jag tänker på, och jag tror verkligen det.

Usch! Jag kan tänka tillbaka på en kille som skrev i SmT, vi kan kalla honom L, som hade för vana att sprida ut hur jobbiga Solberga var och att hela Njudungs domare bara kunde tyckte illa om att åka dit... Visst finns det dåliga fotbollsspelare, jävligt dåliga, men säg för f-n inte att alla domare är fantastiska heller...

Mycket negativ fokus just nu, är jag på väg in i en höstdepression? Hoppas inte...

Något helt annan, jag ser fram emot ett möte med att gäng föräldrar nu på onsdag. Föräldrarna har invandrarbakgrund, och vår www-chef Fadi har fixat ett möte för att visa att alla är välkomna i hela Nässjö. Vi i fotbollen har ju ett jätteläge att få barn med olika bakgrund chansen att träffas under lika villkor då vår arena är med samma regler för alla...

Projektet, som heter "Ett Nässjö för alla" är jag oerhört stolt över att vara en del av. För många barn och ungdomar är ju fotbollen första kontakten med andra kulturer, jag tycker väl egentligen det orde uppmärksammas och stöttas mer av kommunen... Tack vare föreningslivet kan min son heja på, och prata med killar frän andra delar av Nässjö, även om de har olika ursprung. Fantastiskt!

Jag har glidit ifrån ämnet idag känner jag, men, det här känns så oerhört viktigt. Det finns alldeles för mycket "vi och dom snack" i Nässjö idag, vi måste nog göra något innan det mynnar ut i fler slagsmål mellan gäng (och skolor) och kommunen skulle kunna hjälpa till med detta. Hur? Stötta upp föreningarna mer, vi (föreningarna) är, i mitt tycke, det bästa verktyg som finns för detta ändamål. Jag är partisk, jag vet, men ändå....

Jag gillar landslaget med Bajrami och Safari, jag kan känna svensk stolthet över ett landslag med internationella influenser. Jag skulle nog vara kass som sverigedemokrat. Nähä, som sagt, även jag har nog lyssnat på valdebatter för mycket, men i alla fall, det blev en text. Om jag får pappaledigt i veckan så blir det en extrablogg. Hedersord! Over and out.

Kent


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jens 19 Sep, 2010 12:41:01

Tycker att det är alldeles ypperligt bra för ett lag som Bodafors att inte gå upp i år. Truppen är alldeles för tunn, det är bara kolla på deras höst med 4 inspelade poäng när det saknas 3 spelare. Hade inte blivit roligt i 4an!

Posted by en annan 15 Sep, 2010 09:23:49

Saken är den att alla tror att det är kört för bsk att gå upp... Men jag är sån som tror på mitt lag och ser möjligheterna.
Vet inte om detta är en ny sak men efter lite läsning på Smålandsfotbollen så finner man följande text

Seriesegrande lag uppflyttas till div. 4
Lag 2 samt de två bästa treorna i de sex div. 5 grupperna kvalspelar till div. Lag 10 kvalspelar till div. 5
Lag 11-12 nedflyttas till div. 6

Bodafors har stor chans till kvalet i mina ögon.. Om dom bara kan hålla i nu dom 2 sista matcherna!

Posted by .......? 15 Sep, 2010 08:53:21

Hej Kent får våran förening medvärka på mötet idag? samhällsdebatten för att utveckla samarbetet i .... ömsesidig respekt och integration av de nya nordborna i våra samhällen. .... aktiviteter medverkar till barns allsidiga utveckling. ... hantering ska ske efter sunda principer med hänsyn tagen till vår ...
¨Vi vill gärna vara med Kent?

Posted by Fåfäng 14 Sep, 2010 19:11:04

Bodafors räckte inte till tyvär i slutet...

Posted by Gran 14 Sep, 2010 15:15:58

Annebergs chanser är stora!!!!

Posted by en annan 14 Sep, 2010 11:34:26

Vad tror ni om Annebergs chanser i femman nästa år?

Kan säga så här med... Bodafors har valt att stanna kvar i femman detta året för att träna lite mer så vi kan gå rakt upp till 3.an inom 3 år... Bara så ni vet ni som undrar varför dom rasade så jävligt. Det säger sig ju självt att ett lag som var så överlägset på vårkanten inte kan tappa så här mycket utan att göra det med flit;)

Posted by Björn 13 Sep, 2010 18:53:35

HIHIHI Det är nog Agneta Svensson som skriver här om bandyhallen...

Posted by David 13 Sep, 2010 14:31:40

Ja de sant Kent !!! Ett Nässjö för alla! Tack vare föreningslivet kan våran barn heja på, och prata med killar frän andra delar av Nässjö, även om de har olika ursprung. Fantastiskt!

Posted by NFF 13 Sep, 2010 07:42:06

I praktiken har vi säkrat kontraktet.. I och med denna fina seger så säkrade NFF kontraktet i Div 3 Nordöstra

Posted by Banan 13 Sep, 2010 07:37:41

NFF har inte säkrat kontrektet? Är kontraktet klart nu? - Nej, nej. Det är inget som är säkrat än. I alla fall inte i den här serien där allt händer. ...

Posted by Stefan 13 Sep, 2010 07:34:12

Ett Nässjö för alla!